Sider

Subscribe:

Etiketter

tirsdag 11. februar 2014

Computer Motion Controller

På tide å legge ut litt meir om prosjektet mitt, eg skal lage et eget innlegg med framgangen av maskina, men eg tenkte å skrive litt om programmet som skal styre maskina i dette innlegget.

Først et bilde av hoved-skjermen i programmet.På hovedskjermen kan du velge moden maskinen er i, dvs. Du har 3 moder:

  1. Program mode, laste inn og kjøre CNC-programmer. 
  2. MDI mode, kjøre manuelle kommandoer
  3. JOG, bevege maskinen manuelt i forsjellige feed-rater

Der er en simulator, som viser blokk for blokk i programmet, den kan du spille av for seg sjøl, og den følger også programmet mens du kjører maskinen. Du kan snu bildet i alle akser, zoome, og klikke på linjene for og sjå koden bak.

Der er også ett veldig kraftig CNC-utviklings verktøy innebygd, du har syntakser (farger på koder), inteligent popup av koder med forklaring mens du skriver, en debugger som arbeider i bakgrunnen som analyserer dokumentet for eventuelle feil, og som viser en statistikk fortløpende. Du kan angre og gjenta alle endringer i dokumetet uendelig.

Du kan generere tekst-graveringer, og bilde-graveringer.
Hvis du har eit cnc-dokument, og du vil endre på designen i eit annet CAD program, har du muligheit til og eksportere til DXF (Drawing Interchange Format, eller Drawing Exchange Format).
Du kan eksportere bildet som vises i simulatoren, og også cnc-dokumentet (inkludert farger på koder) til HTML eller RTF.

Du har også muligheit for og deaktivere enkelte funksjoner i dialogen for instillinger, der kan du også endre fargene på syntaksene.

Dialog for oppsett av kommunikasjons-detaljer mellom PC og CNC-maskin
Her kan du velge forsinkelse mellom pulser, og puls-lenge, det er hastigheita/frekvensen dataen blir utvekslet på, det må kalibrerest etter beste ytelse på kvar enkelt PC og maskin. Du kan og velge hvilke porter du skal kommunisere med, og hvilke pinner som går til bestemte funksjoner, det er bedre forklart i programmet.

Maskin oppsett
Her fyller du inn antall akser på maskinen, og dimensjonene den kan arbeide i.

Det er mykje meir, men det blir for mykje å skrive om. :p

Neste innlegg blir om fremgangen av sjølve maskina, so følg med ;)

2 kommentarer:

yrien sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
yrien sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

Legg inn en kommentar